Jag har ont i ryggen, knät och fotleden. Klarar inte av […]

Fråga
Jag har ont i ryggen, knät och fotleden. Klarar inte av att sitta länge, gå/springa eller utöva dom aktiviteter jag vill på fritiden. Vilken hjälp kan man få då? Jobbigt att inte kunna göra vad man vill när man bara är 24 och har hela livet framför sig.

Svar
Det du beskriver är ju mycket bekymmersamt för dig. Mitt förslag är att du snarast kontaktar din Vårdcentral och får en utredning gjord. Din smärta behöver utredas av läkare men också av en arbetsterapeut då ditt aktivitetsutförande är så påverkat. Det krävs först en bra och tydlig utredning därefter kan man börja diskutera vilka insatser som skulle kunna passa dig bäst.

Med vänliga hälsningar
Lena Haglund
Förbundsordförande FSA, leg arbetsterapeut, docent i arbetsterapi