Sedan flera månader tillbaka så ”sover” min högra hand när jag vaknar […]

Fråga
Sedan flera månader tillbaka så ”sover” min högra hand när jag vaknar. Den är nästan helt bortdomnad och det tar en himla tid innan den blir normal igen och det gör faktiskt ganska ont. Är det dags att söka hjälp och vart vänder jag mig bäst? Jag bor i norra delen av landet.

Svar
Så länge handen inte är bortdomnad konstant, det vill säga både dag och natt, är risken för bestående problem liten.  Om du vill  utreda orsaken till dina domningar och få råd om hur du kan minska besvären  bör du uppsöka din hälsocentral. Om din hand är lite svullen kan det hjälpa med en kompressionshandske, håller du handleden böjd under natten kan ett handledsstöd minska besvären. Lycka till!

Med vänliga hälsningar
Agneta Carlsson
Leg arbetsterapeut