Vad ska man tänka på efter att ha opererat handleden för Carpaltunnelsyndrom? […]

Fråga
Vad ska man tänka på efter att ha opererat handleden för Carpaltunnelsyndrom? Är det något jag ska göra alternativ INTE ska göra?

Svar
Det är inte ovanligt att återhämtningen efter en Carpaltunnelklyvning tar omkring 6 veckor, under tiden undvik tyngre belastning av handen under minst de 3-4 första veckorna. Håll gärna handen ovanför hjärthöjd framförallt första veckan efter operationen för att minimera svullnaden i handen. Massera gärna in mjuk kräm på ärret när det läkt för att hålla det smidigt. Om du känner fortsatta domningar, stickningar eller smärta i området efter operationen kan ett handledsstöd minska besvären och öka möjligheten för dig att nyttja handen i dagliga aktiviteter.

Med vänliga hälsningar
Agneta Carlsson
Leg arbetsterapeut