Finns det något smidigt hjälpmedel för rätt timing med 2 timmars inställning av Parkinson medicinering?

Fråga
Finns det något smidigt hjälpmedel för rätt timing med 2 timmars inställning av Parkinson medicinering? Helst skulle det fungera som en äggklocka vilka endast finns för en timmes inställning. Tiden bör kunna varieras dag från dag beroende på tiden för första dosen.

Svar
Klockor med olika påminnelse funktioner brukar fungera bra för detta. Det finns flera olika sorter på marknaden vilka brukar gå att hitta på olika teknikaffärer som Claes Ohlsson, Teknikmagasinet etc. Det finns också speciellt framtagna klockor med påminnelse, ett exempel är Cadex som är en digital armbandsklocka med möjlighet att ställa 12 dagliga larm från Abilia.

Med vänliga hälsningar
Åsa Larsson
Leg arbetsterapeut, universitetslektor, med dr