Fråga Jag var med om en arbetsplatsolycka 1 november 2012 och efter ett års tjatande på läkaren visade magnetröntgen […]

Fråga
Jag var med om en arbetsplatsolycka 1 november 2012 och efter ett års tjatande på läkaren visade magnetröntgen spinel stenos (atros). Min fråga är nu, kommer jag få leva med detta resten av livet? Finns det något man kan göra åt det? Kommer man kunna jobba heltid igen? Jag jobbar inom tillverkningsindustrin.

Svar
Arbetsterapeuter kan hjälpa dig med att komma åter till arbete genom att anpassa den fysiska miljön på din arbetsplats, exempelvis arbetshöjder, redskap och att du får hjälp med att hitta alternativa sätt att utföra ditt arbete på. Vänd dig i första hand till arbetsterapeuten vid din Hälsocentral.

Med vänliga hälsningar
Agneta Carlsson
Leg. arbetsterapeut