Jag och min mamma älskar att sticka. Vi är båda sjukskrivna och vill och behöver få utföra något kreativt. […]

Fråga
Jag och min mamma älskar att sticka. Vi är båda sjukskrivna och vill och behöver få utföra något kreativt. Vi har samma problem med värk i händer, armbågar, axlar och nacke. Finns det något hjälpmedel att tillgå eller har ni något tips? Önskar så att det fanns något sätt att underlätta, speciellt för mammas skull.

Svar
Man kan prova med att använda en avlastningskudde (kan även heta bumerangkudde eller amningskudde).  Den avlastar nacke och axlar och kan kännas avslappnande att lägga armarna på. En sådan finns att köpa i affärer som säljer bebis och barnprodukter. Det finns även att köpa i vissa hjälpmedelsaffärer eller så kan man sy en själv. ”Googla” på internet, så kan du se hur den ser ut. En rundsticka är bra att använda när man stickar eftersom det inte blir samma tyngd att hålla i som när man använder vanliga stickor. För mer individuella råd kan du ta kontakt med en arbetsterapeut där du bor.

Lycka till!

Med vänliga hälsningar
Gun Johansson
Leg. arbetsterapeut