Jag var med i en olycka för ett år sen där min höft snabbt rycktes i sidled. Har sedan dess haft smärtor vid gång. […]

Fråga

Jag var med i en olycka för ett år sen där min höft snabbt rycktes i sidled. Har sedan dess haft smärtor vid gång. Nu smärtlindrad. Har ändå svårt att gå. Det känns som om benen inte rör sig som dom ska, vilket medför att jag ibland lägger krokben för mig själv. Kan inte gå långa sträckor. Har fått röntgen vilket inte visar något fel. Tycker att jag är för ung för att bli stillasittande. Kan man se mer i en magnetröntgen? Går för närvarande till en naprapat som föreslog magnetröntgen. Min doktor tror inte det kan vara någon nytta med det. Ska jag ge upp och gilla situationen. Jag är 62 år och har förut varit en mycket aktiv människa. Tacksam för svar.

Svar

Hej!

Har som arbetsterapeut inte rätt kunskap för att ge råd om den bästa röntgenundersökning för dig. Däremot kan jag rekommendera ett besök till din Hälsocentral för att träffa både arbetsterapeut och sjukgymnast för att få en utredning om din nedsättning och vilken eventuell träning och anpassning som kan underlätta för dig att fortsätta ett aktivt liv.

Med vänlig hälsning

Agneta Carlsson

Leg. arbetsterapeut