Jag har fått diagnosen tumbasartros i båda händerna […]

Fråga
Jag har fått diagnosen tumbasartros i båda händerna. Besvärligast i höger hand, där det gör mest ont. Jag drar mig för operation och undrar om det finns något bra stödbandage som avlastar tumleden och lindrar värken? Har provat olika modeller men vill gärna få ett expertråd.

Svar
För att minska smärta i tumbasen vid artros finns ett stort antal stöd att välja på. Vänd dig därför till arbetsterapeuten på din hälsocentral så kan hen ge dig råd om vilket som skulle kunna passa dig och de aktiviteter du vill utföra då det kan vara svårt att hitta rätt bland den mängd stöd som finns. Det finns ett tumstöd – Push – som är stabilt men ändå smidigt, fråga gärna efter det. Lycka till!

Med vänliga hälsningar
Agneta Carlsson
Leg. arbetsterapeut