Jag får ont på ena knäet baksida, i mjukdelarna, efter ca 30 min bilkörning. […]

Fråga
Jag får ont på ena knäet baksida, i mjukdelarna, efter ca 30 min bilkörning. Blir till och med lite bedövat. Besvärligt eftersom jag pendlar till jobbet. Ingen smärta vid promenad, löpning eller cykling. Vad kan jag göra åt detta? Vad skulle det kunna bero på?

Svar
Möjligen kan bilsätet vara för djupt för dig och du får ett tryck mot lårets undersida strax ovanför knät. Du kan prova med att lägga en kudde bakom ryggen för att på så sätt förkorta sitsdjupet och minska trycket från baksidan av låret/knät. Om sätet lutar mycket bakåt och inte går att reglera kan man också prova med att lägga en kilkudde så sitsen blir mer plan och på så sätt minska trycket. Om besvären inte försvinner kan det vara lämpligt att kontakta fysioterapeut (sjukgymnast) alternativt läkare som får göra sin bedömning.

Med vänliga hälsningar
Gun Johansson
Leg. arbetsterapeut